søndag den 24. november 2013

International nyhedsformidling

International nyhedsformidling

I dette projekt var formålet at stå for en nyhedswebsite, og klassen var derfor delt op i to redaktioner. Dette betød at der var brug for rigtig meget koordination. 

Vi var derfor tre personer som stod for at "lede" redaktionen og sørge for at det hele blev lavet færdig.

I dette projekt skulle der laves en fungerende hjemmeside, to audiovisuelt formidlede, to audioformidlede og to skriftligt formidlede nyheder. Derudover skulle der laves en skriftlig dokumentation og redegørelse for vores valg gennem projektet.

I fællesskab bestemte vi som gruppe et navn, og fik lavet et logo. navnet på nyhedssitet kom til at hedde Locus News. Dette fordi at navnet skulle kunne forkortes ned til initialer, og derudover ville vi have et navn som betød noget med nyheder. Locus betyder på latin "på stedet". Så navnet på nyhedssitet vil derfor være noget lignende "Nyheder på stedet" hvis det skulle oversættes til dansk.

Vi lavede derfor et logo udfra initialerne. Både et logo som skulle bruges ved hvis baggrund samt et til mørk baggrund.

Dernæst fandt vi i gruppen en målgruppe for nyhedssitet, dette gjorde vi blandt andet ved hjælp af brainstorm, og en målgruppeundersøgelse. Vi endte med at ligge os fast på målgruppen: 

Unge i uddannelse; 16-26

Vi undersøgte derefter hvilke værdier denne målgruppe har, det var en stor hjælp at vi selv lå i netop denne målgruppe. Dette gjorde processen meget nemmere. Nogle af nøgleordene er listet herunder: Kollegieliv, billig mad, penge, fritid, skole, alkohol, studiemiljø, teknologi og mode.

Fordeling af arbejdsopgaver

Efter at have fundet målgruppen, delte vi redaktionen op i nogle grupper. Dette resulterede i at jeg kom til at stå i spidsen for den ene film, samt at skrive nogle artikler og hjælpe med hjemmesiden. 

Hvis Bruhn skulle have noget vurderet på hjemmesiden kom han til mig, hvis han for eksempel skulle finde ud af hvilken af nogle forskellige muligheder så bedst ud. Udover det stod Bruhn for hjemmesiden. 

Link til hjemmesiden: http://bruhno.com/locusnews

Nyhedsindlag

Jeg stod som nævnt tidligere i spidsen for den ene film, i den forbindelse udarbejdede jeg i samarbejde med Alberte og Rasmus et storyboard til filmen som kan ses længere nede på bloggen. Filmen skulle på baggrund af storyboardet være et nyhedsindslag som fortæller om at der er en stigning af unge mennesker som benytter sig af at studere i udlandet. Det foregår som et Skype-interview med en dansk studerende i Australien. Derudover er der to små interviews med to andre studerende som har studeret i udlandet. Det hele foregår selvfølgeligt på engelsk. Jeg var også nyhedsværten i dette tilfælde. Palle blev nødt til at tage over for Rasmus i forbindelse lave filmen da Rasmus og Anders var kommet bagud med audio-indslaget. Jeg var meget fokuseret på at vi skulle filme det hele selv til vores indslag da man på denne måde er sikker på at man får de rigtige optagelser som man vil have dem, og på samme tid ikke bryder nogle ophavsretlige regler.


Dette er et link til YouTube-videoen med nyhedsindlaget, det kan derudover også findes på hjemmesiden.

Det skriftligt fomidlede

Ud over den ene film stod jeg for at lave nogle skriftligt formidlede nyheder, dette gjorde jeg i samarbejde med Palle. Vi besluttede os for at lave en del korte artikler frem for at lave to store, da vi fandt ud af at dette ville passe bedre til vores målgruppe. Dog efter at have fået feedback i form af en tænke-højt-test besluttede vi os for at lave nogle af artiklerne længere for at vise hvilken længde de skulle være for at ramme målgruppen lidt bedre.

Jeg lavede de følgende artikler som kan ses på hjemmesiden:

Jeg har i alle tre artikler forsøgt at holde dem på en længde som ikke vil skræmme unge læsere væk, og samtidigt har jeg valgt at skrive om nogle emner som unge i højere grad kan relatere til. Den ene historie handler om at ordet "selfie" er blevet kåret som årets ord af Oxford Dictionaries. I den forbindelse havde jeg tiltænkt med historien at unge som læste den, for eksempel kunne blive opfordret til at tage et "selfie" af dem mens de læste artiklen, eller bare et selfie, og poste det på vores instagram eller noget lignende. Og på den måde inddrage sociale medier på nyhedssitet. 

Artiklen "Hunting Babe" signalerer bedst hvor lange vores artikler ca. skal være i det at længde på denne blev forbedret efter at vi havde modtaget kritik af netop denne i forbindelse med vores tænke-højt-test. Dette betød at vi tog sagen til overvejelse med for korte artikler. Vi blev derfor enige om at forlænge denne ene artikel for at vise standard længden af vores artikler ud fra denne.

Tænke-højt-test

I forbindelse med at teste vores website på forbrugeren valgte vi tre personer far klassen til at være med til en tænke-højt-test. I denne test er det meningen at personen som bliver "interviewet" altid siger det første som de tænker på, det er derfor vigtigt at forklare dem at det er sådan det hænger sammen. 

Vi tog derfor tre personer fra klassen til at teste vores produkt. Ud fra de resultater vi fik var blandt andet at vores artikler var en smule for korte, dette gjorde vi noget ved og derfor kan man se at artiklen "hunting babe" er en del længere end de andre artikler. 

Udover dette fandt vi også ud af at vores logo måske signalerer mere modenhed og seriøsitet end resten af sitet og artiklerne derpå. Dette kan skylde at vi lavede logoet førend at vi fandt ud af vores målgruppe. Der blev også i tænke-højt-testen af en deltager sammenlignet med logoet fra BBC. Dette var ikke vores intention da vores site har en helt anden målgruppe.

Man kunne for eksempel have foretaget en tænkehøjttest på logoet før man gik videre med projektet, men det var der desværre ikke afsat tid til i dette projekt. 

Derudover fik vi kritik over at hjemmeside var rimeligt tom, dette fik os til at fylde nogle fiktive artikler på som fyld sådan at hjemmesiden ikke var så tom og hvid som den var inden vi testede den.

mandag den 30. september 2013

International Virksomhedsidentitet - INTERSPORT

International Virksomhedsidentitet - INTERSPORT


I dette projekt arbejdede vi med rebranding af en international virksomhed, vores case var i dette tilfælde INTERSPORT. Klassen blev inddelt i 5 grupper som skulle konkurrere om at få INTERSPORT som kunde. 

I min gruppe startede vi med at lave en grundig undersøgelse af det nuværende marked samt den nuværende målgruppe for INTERSPORT hovedsageligt på det danske marked, men også internationalt. Disse undersøgelser gav os mange gode ideer til hvordan vores fremtidige målgruppe samt markedstrategi kunne være. 

Vi brugte i vores gruppe rigtigt meget tid på denne del af øvelsen, altså forundersøgelsen, med at lave målgruppeanalyse samt markedsanalyse, det betød at vi havde et meget klart billede af hvordan "vores" INTERSPORT skulle se ud.

Denne forundersøgelse kan findes i min portfolio på min computer eller i mit drev under skole>Komit>3.G>Tema 1.
Eller ved linket: 
https://drive.google.com/?tab=wo&authuser=0#folders/0B-fQpI4nW3UHOHdqWlhZR21BNnc

Som man kan se på konkurrencemodellen kiggede vi på den direkte konkurrence og den mere inddirekte konkurrence. Derudover kiggede vi på nogle af de punkter hvor INTERSPORT adskilte sig fra de andre konkurrenter. For eksempel havde nogle af de direkte konkurrenter bedre udvalg end INTERSPORT. Se eksempel: 



Vi kiggede på konteksten og samfundsmæssige problemer som har indflydelse på INTERSPORT. Dernæst kiggede vi på målgruppen, her var det især vigtigt for os at få ændret noget. Vi kiggede rigtigt meget på "hvad ville få os til at købe ting i INTERSPORT" og "Hvad vil få andre til at gå i INTERSPORT". 

Efter forundersøgelsen satte vi os for at ændre INTERSPORTS identitet, da vi havde fået det indtryk af den nuværende INTERSPORTs identitet ikke stemmer overens med det image INTERSPORT har hos forbrugeren.

Vi sammensatte derfor et nyt værdisæt som gik ud på følgende:
Sport til alle, uprofessionelle som professionelle.
Viden om udstyr og de enkelte sportsgrene (specialister).
Serviceminded.
Kendskab og samarbejde på tværs af landegrænser.
Special-butikker og specialiseret service.

Og ud fra disse værdier definerede vi et helt nyt hovedbudskab for INTERSPORT:

Virksomheden vil gøre det muligt for alle at dyrke sport, dette vil vi gøre ved at give forbrugerne den hjælp de har brug for, for at dyrke netop den sport som de gerne vil dyrke.

Dette gør vi ved at tilbyde specialiseret hjælp og specialiserede butikker indenfor forskellige sportsgrene. Vi vil forsøge at gøre vores butikker indbydende, og have et ry som gør at forbrugeren vil køre til vores specialbutikker for at få den rigtige og nødvendig hjælp som de har brug for.

Dette resulterede i konceptet, her er et eksempel på en megastore hvor man kunne dele den op i forskellige specialiserede butikker inden for for eksempel håndbold, fodbold, basket og natursportsgrene som vandring.

Dette hovedbudskab var med til at definere vores INTERSPORT, og det var ud fra dette at vi lavede logo, slogan og også ud fra dette at vi planlagde vores kampagner og kommunikationsstrategier.

Det nye logo er baseret på de gamle INTERSPORT farver altså rød og blå, ud over det har vi gjort skrifttypen mere moderne samt sat fokus på sport i sloganet.

Vi har valgt at fjerne rutsjebanen fra logoet, eller prikken over i'et samt s'et. Vi har lavet vores egen figur som består af tre buede streger. 

Sloganet er blevet ændret i den forstand at der er blevet sat fokus på de enkelte sportsgrene, det officielle slogan er dog stadig "Sport to the people" Men i det nye INTERSPORT vil der være fokus på specialister og specialiserede forretninger til de enkelte sportsgrene så sloganet vil kunne på en butik være "INTERSPORT - Football to the people" og på en anden være "INTERSPORT - Basketball to the people"

Til sidst skulle vi lave et pitch samt et case-study og en identitetsvideo for at sælge netop vores INTERSPORT til den nuværende INTERSPORT. 

Vores pitch fungerede meget godt, og kom rigtig godt i dybden i forhold til det INTERSPORT vi gerne ville skildre. Vores case-studyvideo samt vores identitetsvideo kan ses ved at følge linket: https://drive.google.com/?tab=wo&authuser=0#folders/0B4hiIIVbkInXNS1nQy1sQVhRQnM

Dette link kan bruges af alle.



Refleksion:

Når jeg tænker tilbage på projektet, vil jeg gerne fremhæve vores gruppe- og casearbejde som værende rigtig godt. Min gruppe var rigtig god til at få diskuteret de forskellige ting igennem med hensyn til forundersøgelse af marked og målgruppe samt at få vores identitet udtrykt gennem vores pitch. 

Hvis vi havde haft flere timer, eller havde muligheden for at omlægge vores tid, ville jeg nok have brugt mere tid på at færdiggøre vores identitet og case-study videoer, da disse ikke var de bedste. 

Problemet var at vi havde et rigtig godt og gennemarbejdet koncept, men vi stod tilbage med for lidt tid til at få lavet nogle gode videoer i sidste ende. Vi fik ikke skildret det vi ville særligt præcist i vores videoer. Til en anden gang vil jeg også selv tage billeder samt filme videoer som skal bruges i disse videoer da dette giver et bedre overordnet billede af vores identitet.

Vi har i forløbet også lavet nogle reklamer som kunne sættes på busskurer samt i sportsmagasiner omhandlende den enkelte sport. Disse reklamer kunne også danne grundlag for en eventuel reklamekampagne i for eksempel fjernsynet eller på nettet.

Kampagnen vises herunder:
















mandag den 6. maj 2013

Virksomhed på nyt marked

Virksomhed på nyt marked - Forundersøgelse

Blog-tekst

I dette projekt, "virksomhed på nyt marked" har jeg i en gruppe på fire personer lavet    en forundersøgelse for en Australsk virksomhed som skal starte op i Danmark. Vores endelige produkt bestod af seks mindre opgaver hvori som alle var ideelle for at lave en forundersøgelse. I denne forundersøgelse har vi undersøgt det danske marked for den australske virksomhed og udarbejdet en strategi for hvordan casevirksomheden skal slå igennem i Danmark. Hele forløbet skulle afsluttes ved hjælp af en photostory som præsenterer forundersøgelsen.

Hele forløbet startede med at vi blev inddelt i grupper af fire hvori vi skulle diskutere hvilke australske virksomheder vi synes kunne have grund til at starte op i Danmark.
Efterfølgende blev der gjort klar til en summerunde hvor alle gik rundt og fandt ud af hvad de ville have, her fandt man sin gruppe ved den virksomhed man helst ville arbejde med. Efter opstartsfasen var vi inddelt i helt nye grupper denne gang var vi interesseret i at arbejde med samme virksomhed og derfor kunne vi hurtigt gå igang med at planlægge det videre forløb. Jeg valgte at arbejde med virksomheden Dick Smith som er en elektronikbutik fra Australien.

Det første punkt i opgavebeskrivelsen var at undersøge hvilke muligheder virksomheden havde for at eksportere varer til Danmark, altså regler og lovgivning. Her fokuserede vi på den elektronik som Dick Smith sælger i de australske butikker. Denne elektronik var importeret fra Kina, så en reel import fra Australien ville nok ikke komme i spil derimod ville det være nemmere at importere det fra Kina.

Dernæst foretog vi en markedsanalyse for det marked som vores casevirksomhed ville blive en del af. Dette gjorde vi ved hjælp af SWOT-modellen. Her undersøger man andre virksomheder på det danske marked, man undersøger deres svage sider og stærke sider for at finde ud af hvad vores virksomhed skal fokuserer på på det danske marked sådan at vores virksomhed har mulighed for at konkurrere på det danske marked. Som man kan se på billedet ovenfor benyttede vi os også af konkurrencetragtmodellen hvor vi kigger på den konkurrence som vi er oppe imod både hvor vi kigger på hvilke virksomheder vi er i direkte konkurrence med og hvilke vi er i mere inddirekte konkurrence med på det danske marked.

Tredje punkt i forundersøgelsen var at finde og undersøge vores målgruppe. Dette gjorde vi ved at lave en målgruppeundersøgelse ved hjælp af conZOOM her valgte kategorien D3 på karrierestigen som er unge familier i 20'erne og 30'erne. Vi har valgt denne målgruppe netop fordi at de har pengene til at købe elektronik og fordi de er flittige brugere af netop dette.

De næste tre trin var at planlægge strategi for at lancere vores virksomhed, at lave dele af kampagnen for at lancere vores virksomhed og til sidst udarbejde en kampagneplan for lanceringen.

Vi valgte at lave en avisreklame for lancering af vores virksomhed denne er vist på bloggen længere nede. Avisreklamen skulle fylde en hel side i en landsdækkende avis  det passer også med vores målgruppe da de læser mange aviser, både papirform og internetaviser på deres tablet.

Ved målgruppe analysen kunne man have foretaget en voxpop-undersøgelse for at se om det var noget danskerne kunne tænke sig. Denne undersøgelse kunne vi lave inde i en gågade for eksempel.

Hele forløbet sluttede med at vi lavede en photostory om de ovenstående punkter.